Varför rengöring av madrasser är viktigare än du tror

rengöra madrass på bäst sätt

Vanligtvis är våra madrasser ordentligt täckt och därför gör vi ofta misstaget att tro att madrassen är ren när den i själva verket inte är det. Även om vår madrass kan verka mjuk och mysig, täckt ordentligt med rena uppsättningar av lakan som ofta byts, räcker det inte för att hålla din madrass ren och därmed lämplig att sova på.

Här är några av de främsta anledningarna till att utföra rengöring av madrasser regelbundet

Även efter att du utfört regelbundet byte av lakan och madrass, skulle du bli bedrövad efter att ha upptäckt mängden damm, smuts, död hud och torkade vätskerester. I själva verket innehåller madrasserna i ditt hem den riktigt stora mängden smutspartiklar och andra kvalster. Ganska skrämmande, eller hur? Kontakta de bästa städfirmorna i Eskilstuna för städhjälp!

så gör du för att rengöra madrasser

Att upprätthålla kvaliteten på inomhusluften i ditt sovrum med en ren madrass

De flesta människorna tillbringar i genomsnitt åtta timmar dagligen på sin säng med antingen vila eller sömn. Chockerande nog är detta alltså en tredjedel av hela vår livstid. Så det är viktigt att hålla hälsosam luftkvalitet inomhus i ditt sovrum eller något annat rum där du tillbringar större delen av tiden. När vi rör oss på vår säng medan vi kopplar av eller sover, flyttas små smutspartiklar dolda inuti madrassen ut i luften som vi sedan andas in, vilket kan vara ohälsosamt.

Så här följer du förebyggande steg för allergihantering av madrassen

Du kanske är medveten om att dammkvalster och deras avfall är grundorsaken till att utlösa de vanligaste allergiska problemen. Såsom eksem, rinit, astma och andra luftvägssjukdomar. Eftersom dammkvalster främst finns i madrassen, är det nödvändigt att avlägsna smuts och kvalster fullständigt för att minska deras skadliga närvaro.

Läkarna förespråkar starkt att patienter som lider av allergiska reaktioner att skrubba madrasserna ofta. Det är vanligt att personer som lider av dessa får sina värsta attacker på natten medan de sover på madrasser fulla av dammkvalster. Genom att minska kontakten med allergener, kan människor minska antalet allergiattacker som ju ibland kan utlösa stora hälsoproblem.

En ren madrass = Bra hygien som betyder stressfri sömn

Att sova på en ren madrass ger dig fullständig sinnesfrid medan du sover. Kommer du att kunna sova på en madrass medveten om att du sover på en smutsig madrass. Full med massor av döda hudpartiklar, smutspartiklar och otaliga dammkvalster som kryper i madrassen? Det är detta som gör rengöringen av madrassen så viktig.