De dolda farorna på ditt kontor som kan stoppas genom kvalitativ kontorsstädning

bra kontorsstädning i eskilstuna

Det är mycket förvånande hur många hälso- och säkerhetsrisker det faktiskt finns på ett kontor som inte har rengjorts ordentligt. Om du inte är försiktig kan dessa hälso- och säkerhetsrisker orsaka allvarliga sjukdomar eller skador på personer som arbetar på eller besöker ditt kontor. För att ta hand om dessa problem uppmanas du att engagera din personal i att hålla sina arbetsområden rena och städa samt att anlita ett professionellt kontorsstädföretag i Eskilstuna för att städa upp på ett mer omfattande sätt.

Effektiv kontorsstädning från en städfirma

Här är några av de hälso- och säkerhetsrisker som kan påverka din personal eller besökare om du inte vidtar tillräckliga åtgärder för att säkerställa att effektiv kontorsstädning utförs hos ditt företag.

Kontoret är en grogrund för sjukdomar

Även om de flesta nu använder ett tangentbord varje dag på jobbet, inser många inte de dolda farorna som deras tangentbord kan medföra. Ett smutsigt tangentbord kan vara en grogrund för skadliga bakterier som lätt kan överföras till fingrarna och sedan till maten. Det finns gott om andra platser runt kontoret där bakterier också kan växa, t.ex. kontorsdörrhandtag.

Till exempel, om en av dina kollegor nyser i handen och inte tvättar handen efteråt, då kan bakterierna från den nysningen överföras till handtaget. Beroende på vilken typ av virus eller bakterier som finns kan den ligga kvar på dörrhandtaget länge och sedan plockas upp av någon annan som rör vid det handtaget. Det bästa sättet att skydda dig mot skadliga bakterier är att se till att din kontorsutrustning, som din telefon, ditt tangentbord och dörrhandtagen på din kontorsdörr rengörs regelbundet. Och detta med rätt rengöringsprodukter under en kontorsstädning.

Halk- och fallrisker

Det finns många ledningar som kommer ut på baksidan av skärmen, tangentbordet och datorns terminaler. Om dessa ledningar inte är ordnade på ett säkert sätt kan de skapa problem. Ett bra kontorsstädföretag kommer att se till att dina ledningar är säkert ur vägen så att ingen av din personal kommer att snubbla eller falla på dem.

Giftigt mögel

Underlåtenhet att rengöra ordentligt eller använda tekniker som lämnar saker fuktiga kan leda till giftig mögeltillväxt. Denna mögel kan orsaka allvarliga hälsokonsekvenser för dem som andas in i sporerna. Att stoppa mögeltillväxt tidigt genom en kontorsstädning kan förhindra att det blir en hälsorisk. Självklart kan detta ta lite längre tid, men det är ändå värt att nämna.