Högtryckstvätt – bästa metoderna mot envisa fläckar

till dig som ska köpa högtryckstvätt

Att rengöra är en essentiell del av att ta hand om en fastighet oavsett om det är en bostad eller kommersiell fastighet. Grundläggande rengöring görs av städhjälpen men för specialist- eller djuprengöring anlitas professionella rekommenderade städföretag i Eskilstuna. Men ibland behöver ett hem mer än bara en grundläggande städning. Så vad gör du i dessa fall?

Det enkla svaret på detta problem är att en högtryckstvätt kan leverera fantastiska resultat enbart genom att få bort envis smuts och andra fläckar från hårda ytor och se till så de hålls rena under lång tid.

En högtryckstvätt är mycket effektiv mot ingrodd smuts

En högtryckstvätt använder sig av högt vattentryck för att spola bort all smuts. Ytor blir rengjorda genom att spola av dem med en kemikalie med mycket högt tryck från maskinen. Den här tvättekniken är perfekt för en stor mängd kommersiella och industriella fastigheter samt bostadshus.

Användningsområden för högtryckstvätt

Vissa användningsområden är bland annat fasadtvätt, biltvätt, trärengöring, avloppsrengöring, rengöring av terrasser, rengöra lekplatser och kommersiella ytor och mycket mer.

Oavsett om det är en lättare högtryckstvätt för hemmabruk eller en stor industriell betongrengörare så spelar det ingen roll, högtryckstvättning kommer alltid vara det bästa valet!

Tänkt på detta när du ska köpa högtryckstvätt

 • Något att tänka på när du skall köpa en högtryckstvätt är hur högt tryck den sprutar med. Den här egenskapen mäts ofta i PSI (Pounds per square inch).
 • Du behöver ha säkerheten för personalen och fastigheten i åtanke när du använder den här sortens maskiner för att rengöra ytor. Du behöver följa några tips på hur du kan garantera en säker rengöring i kommersiella ytor och för fastigheter med boende.
 • Använda högtryckstvätt enbart på ytor som faktiskt tål dess användning.
 • Att maskiner med lågt tryck för att rengöra betong kommer helt enkelt inte ge dig de resultat du önskar.
 • Men tänk också på att högre tryck än vad som behövs riskerar att skada ytan vilket gör den ful. Den kemiska rengöringslösningen är avgörande för slutresultatet.

Var försiktig så att du inte skadar ytorna!

 • Använd rengöringslösningar som är lämpliga för ytan du skall rengöra.
 • Att använda rätt munstycke så det inte krävs onödigt mycket kraft är varmt rekommenderat.
 • Extra kraftfullt tryck kan skada ytor, framförallt de gjorda av trä och andra mjuka material.
 • Först och främst måste du förbereda högtryckstvätten med att säkra så alla slangar är på rätt plats och att maskinen har vattentillgång. Men först måste du flytta bort möbler och annat värdefullt innan du sätter igång att rengöra så de inte blir skadade.
 • Du behöver hålla hårt i handtaget när du städar. Detta för att undvika att tappa kontrollen på grund av det höga trycket från vattnet. Om du tycker det är svårt bör du istället anlita professionella som kommer och högtryckstvättar åt dig.
 • Försök att inte modifiera munstycket eller mönstret du skapar när du rengör. Det höga trycket från vattnet kan skada din hud. Därför bör du täcka din kropp och använda skor som inte glider. Använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon från rester som t.ex färg som kan flyga fritt när du spolar på det.