Rengöra tvättmaskin – En komplett guide

rengöringstips för tvättmaskinen

Hur du rengör en tvättmaskin!

Att rengöra en tvättmaskin snabbt och enkelt är inte svårt. Den goda nyheten är alla nya maskiner som du köper, kommer numer med en steg för steg guide att följa när du vill rengöra din tvättmaskin på rätt sätt.

I den här artikeln vill vi dela med oss 5 effektiva tips som du kan använda för att hålla tvättmaskinen ren så att du fortsätter att få rena och fräscha kläder.

Byt slangar vart 5:e år, eller omedelbart om någon av dem läcker

De flesta tillverkare föreslår att du byter din tvättmaskins slangar vart 5:e år. Det är en bra praxis för underhåll att kontrollera slangar regelbundet för eventuella läckor och svagheter. Om en av maskinslangarna är skadade, använd inte den tills du ersätter den trasiga slangen. Detta kommer att spara pengar och även förlänga livslängden på din maskin.

Ta alltid bort tvålavlagringar och smuts som gillar att ansamlas inuti tvättmaskinens lock

Genom att använda en blandning av bakpulver och vinäger, kommer du att göra underverk när det gäller att ta bort tvålavlagringar och smuts som gillar att byggas upp inuti tvättmaskinens lock. Detta är ett utmärkt och prisvärt sätt att snabbt eliminera det problemet.

Använd 4 koppar destillerad vinäger och varmt vatten, fylld med den största tvätt lastens storlek

Fyll din maskin med varmt vatten för den största belastningens storlek och se till att alla tvättmaskinens rör har anslutits korrekt. Lägg till saften från en citron eller fyra koppar destillerad vinäger. Glöm inte att låta maskinen gå igenom hela cykeln som om du tvättar med vanlig belastning.

Gör följande om din maskin luktar illa

Avlägsna behållaren för mjukmedlet och lägg den i en rengöringslösning med varmt vatten. För att rengöra behållaren för blekmedel måste du använda pappershanddukar och sprayrengörare.

Gör förebyggande rengöring när du tvättar

Många människor underminera denna enkla, men ändå effektiva strategi, som hjälper till att förlänga din tvättmaskins livslängd. För att hålla din maskin i gott skick ska den alltid rengöras omedelbart efter användning. Detta är en enkel process eftersom de flesta frontlastade maskiner är automatiska maskiner, vilket innebär att de gör allt för dig. Ditt jobb är att bara ta bort alla fasta partiklar, på din smutstvätt innan du lägger den i din tvättmaskin.

Göra dessa enkla steg efter varje tvätt så löser du många maskinproblem och förlänger livslängden på det. Rengöring av en tvättmaskin, är ett av de viktigaste jobben som alla måste göra om de verkligen vill få ut det mesta för pengarna.

Vi hoppas du uppskattar denna artikel. Använd dessa tips nästa gång när du försöker att ordentligt rengöra din tvättmaskin och hålla den i gott skick. Hör av dig till vårt städföretag för prisvärd städhjälp!