Putsa fönster – Tips för skinande rena fönster

tips för att putsa fönster med rätt utrustning

Lär dig putsa fönster

På vissa platser som butiker eller kontor, kan det vara svårt att putsa fönster som är högre upp. Ett alternativ är att använda en förlängningsarm, vilket gör att du kan rengöra högre områden från marken. Att använda en förlängnings stav för att rengöra fönster kan låta väldigt enkelt, men det kan vara en utmaning för människor som inte har gjort det förut. Nybörjare som försöker sig på fönsterputsning med en förlängnings stav blir ofta förbryllade av de vertikala linjerna med vatten de lämnar på fönstret. Dessutom har de ingen aning om hur man kan förhindra vatten som rinner ner från överkanten. Här är några tips som hjälper dem att göra ett bättre jobb.

Fönsterrengöring med hjälp av en förlängningsarm

För att säkra applikatorn till förlängningsarmen så måste du använda en bra låsnings mekanism. Om du måste rengöra ett stort område utomhus, är det viktigt att använda en hel del vatten. Omvänt kan du använda mindre vatten när du rengör fönstren inne i byggnaden. De spotlights som finns i butikerna kan värma upp fönstren, vilket kan leda till att vattnet torkar för snabbt. Du måste vända på moppen när den blir torr. För att hindra vatten från att rinna ner, måste du lämna en liten marginal i den övre kanten av ramen när du rengör fönstret. Tanken är inte att tvätta den övre kanten. När du når toppen, försök att skjuta moppen till vänster.

Genom att använda denna teknik, kommer du slippa den övre kanten. När du tvättar fönstret, är det starkt rekommenderat att du börjar på höger sida , och moppar åt vänster. För att slutföra rengöring av fönster på det vanliga sättet, kanske du kan spara lite tid om du tvättar så långt ner som möjligt.

Att använda skrapan

Innan du gör någonting annat, så måste du säkra skrapan till förlängningsarmen med en låsnings mekanism. Med utgångspunkt i det övre vänstra hörnet av fönstret, måste du skrapa bort vattnet från den övre ramen med korta nedåtgående rörelser. Vinkling av bladet bör vara 45 grader, börja från vänster och skrapa mot höger, Skrapa hela längden av den övre kanten. Dra skrapan ner längs den högra kantens sida för att avsluta det första passet längs den övre kanten. Arbeta alltid från höger till vänster. När du för rakbladet neråt så gör små valv och sedan kurva till nästa drag. En viktig punkt är att de nedåtgående rörelserna blir lite diagonala. På detta sätt, strömmar vattnet längs gummibladet och lämnar en torr kant.

Genom att använda denna teknik, kommer du inte att lämna några vertikala linjer. För att utföra det slutliga nedåtgående draget till vänster, kommer du att börja i det övre vänstra hörnet igen. Avlägsna överflödigt vatten genom att knacka skrapan några gånger på fönstret. Sedan verkställa slutliga nedåtgående draget vid en liten vinkel som diskuterats tidigare.

Torkning med förlängningsarm

Ett enkelt sätt är att linda in en torr trasa runt förlängningsarmens slut. En annan idé är att montera en klämma på förlängningsarmens slut. Vik sedan tyget och kläm fast det. Om du vill undvika mycket fläckar, bör du inte blöta ramarna med vatten medan du tvättar fönstret.

Kontakta oss för billigt pris på fönsterputsning i Eskilstuna.