Läderrengöring – Tips för rena skinnmöbler och skinnsoffa

lär dig att rengöra läder

Enkla tips på läderrengöring för skinnmöbler

Många personer väljer möbler av skinn för att inreda sitt hem. Vissa väljer läder för dess lyxkänsla och skönhet. Medan andra väljer det för att det kan stå emot alla krav från en aktiv familj. Oavsett din anledning så har du gjort en stor investering. Med några tips på läderrengöring och lite beslutsamhet kan du se till att dina skinnmöbler ser precis lika vackra ut i många år framöver!

Bästa tipset för att rengöra läder

Det absolut viktigaste tipset för att rengöra läder är att läsa etiketten på möbeln innan du gör något överhuvudtaget. Genom det kommer du få exakta instruktioner för att ta hand om möbeln och kan undvika att skada den. Efter du gjort det se till att du har de rätta produkterna. Köp ett läderrengöringsmedel utav kvalité som innehåller naturliga oljor eller gör ett eget. För hemmagjort läderrengöringsmedel blanda 5 deciliter linfröolja med 2 ½ deciliter vinäger. Samla även på dig mjuka luddfria trasor.

Vissa rengöringstips för läder kan du använda på en regelbunden basis för att få dina möbler att se fantastiska ut.

Veckovis: Damma av med en mjuk trasa för att hålla möbeln fri från damm.

Månadsvis: Dammsug med borstadaptern för att få bort alla eventuella smulor från under kuddarna. Dessa är vassa och kan om de lämnas för länge repa och skada lädret på undersidan kuddarna.

Kvartalsvis: Applicera ett kvalitetsläderrengöringsmedel med en mjuk trasa eller svamp. Låt verka några timmar och torka sedan av överflödet med en mjuk trasa och cirkulära rörelser. Detta kommer att få lädret att glänsa och dessutom ge en skyddande yta.

Fläckborttagning på soffa i skinn

Att förebygga att möbeln får fläckar är det bästa sättet att få din möbel att se ny ut i åratal. För att undvika fläckar, blekning eller repor håll möbeln borta från direkt solljus och undvik matlagningsområden samt värmekällor. Stäng för persienner eller gardiner under den soligaste delen av dagen. Undvik att röka på eller nära lädret för att slippa brännmärken eller rökfläckar. Täck över möbeln om du utför vissa aktiviteter som innebär hög risk för skador såsom måla naglarna, mata eller byta på ett barn, äta fet mat eller dricka starkt färgad dryck (speciellt på obearbetat läder).

Eftersom läder är poröst och lätt fläckas är det av oerhört vikt att man OMEDELBART tar bort spill från möbeln med ett rengöringsmedel anpassat till läder. Tuffare fläckar kan behöva en tuffare insats.

För att ta bort tuggummi, torka med hårtork tills det är helt torrt. Ta då försiktigt bort det med en ren vit trasa. Avsluta med ett skinnbalsam.

För följande läderrengöringsmedel testa alltid först på ett litet område som inte syns, eftersom vissa medel kan ta bort färgen samtidigt som fläcken på möbeln.

Få bortmögel och fuktfläckar på din lädersoffa

För att ta bort mögel och fuktfläckar blanda lika delar isopropylalkohol med vatten, spraya på det mögliga området och torka mjukt med en ren vit trasa. Använd nya delar av trasan allt eftersom den blir smutsig (du kan behöva flera trasor för en större rengöring). Låt torka utom solljus.

Läderrengöring för bläck och nagellack

För bläck eller nagellack häll nagellacksborttagningsmedel utan aceton direkt på en ren vit trasa. Dutta försiktigt över fläcken och byt regelbundet delar av trasan du använder för att undvika att fläcka ytterligare. Hårspray fungerar också utmärkt på bläck och andra lite svårare fläckar. Spraya rakt på det smutsiga området, torka av mjukt och fortsätt tills fläcken är borta. Tandkräm är ett bra slipande medel för att få bort riktigt svåra fläckar. Applicera direkt på fläcken och gnugga mjukt in det och torka sedan bort. Undvik att använda tandkräm på högglänsande läder då det kan repa ytan.

Med dessa lätta tips på läderrengöring, lite beslutsamhet och en mängd förebyggande åtgärder kan du se till att din skinnmöbel får ett långt och vacker liv!

Här av dig till ett bra städföretag i Eskilstuna för billigt pris på rengöringshjälp.